Odlare

Relativt nystartad gård i Knutsboda, Lemland som fortfarande är under utveckling, största fokus ligger på ekologisk odling av chili och ekologisk vaktelhållning. Sensommar höst säljer vi färsk och förädlad chili och under hela året vaktelägg.

Annelund är en liten gård med ca 1,5 ha odlingsjord. Gården är belägen invid Postad strömmen i Hammarland och har drivits ekologiskt sedan 1985 då Annette Häger-Ahlström köpte gården tillsammans med sin man Sture. Hon är i grunden trädgårdsmästare och gårdens inriktning är bland annat småskalig kryddodling samt har en strävan efter hög självförsörjningsgrad för familjen då det gäller grönsaker och kött. Därför odlas det en mångfald av grönsaker, frukt och bär . Även lite höns och får finns på gården.
Av kryddorna tillverkar Annette bla. Annelunds örtsalt och Gårdens Kryddblandning. Kryddorna som är mycket uppskattade och nu har funnits på marknaden i över tio år, säljs på bl.a. Skördefesten på Åland samt i Marskogens Lamm gårdsbutik eller enligt överenskommelse.

John och Gunilla Mattsson

Augusti – Maj: Potatis, morot, röd- och vitkål, blomkål, rödbeta, palsternacka

Anders Johansson

Potatis, fårfoder (havre/ärtblandning)

Vill du synas här? Kontakt oss: info@eko.ax